T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / İSKENDERUN - İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

TARİHÇE

               HATAY- İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi; 10000 metrekare alan ve 2329 metrekare bina yüzölçümü ile 1992–1993 Eğitim ve Öğretim yılında 144 öğrenci ile İskenderun Demir Çelik Fabrikasına ait kreşte hizmete açılmıştır. Koruma Derneğince, İskenderun Demir Çelik müessesesinden 10.04.1992’de arsa talep edilmiş , Müessese Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu kararıyla 05.05.1992’de  (10) bin metre kare arsa tahsis edilerek (49) yıllığına Milli Eğitim Bakanlığına intifa hakkı verilmiştir. Müessese Proje Müdürlüğü mimarları tarafından çizilen proje onaylandıktan sonra 24.07.1992’de okulun temeli atılmıştır. Dernek, sağladığı arsada başladığı inşaat için 24 Kasım 1995  tarihine kadar 3.107.969,122Lira sarf etmiş , Milli Eğitim Bakanlığınca da 2.000.000.000 Lira harcama yapılmıştır.  İSDEMİR çalışanlarının , Koruma Derneğinin ve Bakanlığımızın katkıları ile yapılan yeni binasına, 1995–1996 Eğitim ve Öğretim yılında taşınmış olup halen bu binada eğitim ve öğretime devam etmektedir.

               İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi’nin inşaatına, İSDEMİR, İSDEMİR’de çalışan  İnşaat Mühendisleri, işçiler ve birçok duyarlı veli maddi-manevi katkılarda bulunmuşlardır.

              İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi, 3 kat üzerine 25 derslikli, 3 Yönetici Odası, Öğretmenler Odası, Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuvarları, Modern bir Konferans Salonu, Resim Atölyesi, Okul Kütüphanesi, Geniş bir Arşiv,  Memur ve Yardımcı Hizmet birimleri, öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte rahat, temiz modern bir kantine sahiptir. Ayrıca teneffüs aralıklarında öğrenci ve öğretmenlerin temiz bir ortamda, açık havada dinlenebilmeleri için bahçeye kamelyalar  konulmuş ve bahçe tanzim edilmiştir.

               Kısıtlı imkânlarla eğitim ve öğretime başlayan okulumuz; günümüzde çağdaş teknolojiyi kullanarak 24 derslik , 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı,1 Rehber Öğretmen, 8 Türk Dili ve Edebiyatı, 1 Felsefe Grubu, 2 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, 4 Tarih, 2 Coğrafya, 7 Matematik, 3 Biyoloji, 3 Kimya, 3 Fizik, 6 İngilizce, 2 Almanca, 1 Görsel Sanatlar,  1 Müzik, 3 Beden Eğitimi Öğretmeni, 1 memuru(VHKİ)  ve 1 hizmetlisiyle eğitim-öğretim çalışmalarını yürütmektedir.

               İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi, 27 yıl önce yakılan eğitim meşalesiyle günümüzde de kendisini yenileyerek gençlerimizi eğitim ve öğretimde istenen noktalara taşımaktadır.

             İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi, temeline insanı alarak uygulamalı eğitimle öğrencileri geleceğe hazırlamaktadır. Bilginin ve teknolojinin çok hızlı gelişip ilerlemesine ayak uydurması gerektiğinin bilincindedir. Bu amaçla bilgiye daha hızlı ulaşmak için İnternet bağlantılı bilgisayar ortamını öğretmen ve öğrencilerine sunmuştur.Bakanlığımızın başlattığı Fatih Projesiyle tüm sınıflarımızda Akıllı tahtalar mevcuttur.

               Tüm paydaşlarımızın okulla ilgili duyuruları ve genel bilgileri öğrenebilmeleri için “http://idcal.meb.k12.tr/”  web sitemiz sürekli güncel olarak hizmettedir.

               Rehberlik ve psikolojik danışma servisimiz, öğrencilerimizin kendilerini anlayabilmelerini, sorunlarını çözebilmelerini, gerçekçi kararlar alarak çevreleriyle sağlıklı bir iletişim kurabilmelerini sağlamaktadır. Bununla birlikte öğrencilerin sağlık, kültür, spor ve burs ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmaları da izlemektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.03.2019 - Güncelleme: 02.04.2024 10:36 - Görüntülenme: 2042
  Beğen | 20  kişi beğendi