HATAY / İSKENDERUN - İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi

OKULDA CEP TELEFONU KULLANIMI

Okulda Cep Telefonu Kullanımı: Sınıflarda bulunan kilitli dolaplara öğrenciler sabah ilk saatte telefonlarını kapatarak güvenli bir şekilde bırakırlar ve telefon dolabı kilitlenir dolapların anahtarı  ilgili müdür yardımcısında bulunur. 8.ders sonunda sınıf başkanı aracılığı ile dolaplarından alırlar.Velisi ile görüşmek isteyen öğrenciler ilgili müdür yardımcısı tarafından velisi aranarak görüştürülür.Dolaba konulmayan cep telefonlarının kaybolması yada çalınması durumunda öğrencinin kendisi sorumludur. Bu kurala uymayan öğrencilere, aşağıda belirtilen  Disiplin yönetmeliğinin ilgili maddesi ile  işlem yapılır.

Yönetmelik maddelerinde geçen Bilişim Araçları sözcüğünün ne anlama geldiği aşağıda açıklanmıştır.

"Bilişim araçları: Ses ve görüntü kaydı yapma özelliği olan cep telefonu ve kamera ile bilgi toplama, saklama, tasarlama, işleme, aktarma ve çoğaltmada kullanılan bilgisayar, internet , MP3 çalar, DVD, CD, çağrı cihazı ve benzeri araçları ifade etmektedir.

ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ CEP TELEFONU İLE İLGİLİ MADDELER:

Disiplin cezasını gerektiren davranışlar

MADDE 12 - (1) Cezayı gerektiren davranışlar şunlardır:

a) Kınama cezasını gerektiren davranışlar;

18) Bilişim araçlarını, okul yönetimi ile öğretmenin bilgisi ve izni dışında konuşma yaparak, ses ve görüntü alarak, mesaj ve e-mail göndererek, bunları arkadaşlarıyla paylaşarak eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkileyecek şekilde kullanmak,

b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar;

8) Bilişim araçları ile yönetici, öğretmen, eğitici personel, memur, diğer görevliler ve ziyaretçiler ile öğrencileri rahatsız edici davranışlarda bulunmak,

c) Okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar;

14) Bilişim araçları ile yönetici, öğretmen, eğitici personel, öğrenci, memur, diğer görevliler ve ziyaretçilere etik olmayan ses, söz ve görüntülerle zarar verici davranışlarda bulunmak,

ç) Örgün eğitim dışına çıkarma cezasını gerektiren davranışlar;

14) Bilişim araçları ile toplum değerlerine aykırı zararlı, bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddet içerikli yasak yayınlar bulundurarak kişi ve kurumlarla ilgili ses, söz ve görüntüler alıp bunları çoğaltmak, sanal ortamlarda dinlemek, dinlettirmek, izlemek, izlettirmek, yaymak ve ticaretini yapmak,"

Görüldüğü üzere cep telefonunun yanlış amaçlar doğrultusunda kullanımı ile ilgili yönetmelik maddeleri açık olup, bu konuda velilerimizin gerekli uyarı ve tavsiyeleri öğrencilerine duyurmaları önemle rica olunur.

Yönetmeliğin Tamamı için TIKLAYINIZ

Yayın: 19.11.2015 - Güncelleme: 20.06.2022 23:27 - Görüntülenme: 2637